Логотип

Білгород-Дністровська міська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

12.09.2024 15:10

У Білгороді-Дністровському пройшов урочистий захід до Дня фізичної культури і спорту України

e0ded59d-17fa-4064-aaa2-df851e695f87.jpg

Напередодні Дня фізичної культури і спорту України в приміщенні Білгород-Дністровської міської ради пройшла церемонія нагородження кращих спортсменів та тренерів. В заході взяли участь секретар міської ради Олександр Скалозуб, начальниця Управління освіти Олена Принц, представники ДЮСШ, спортивних клубів та закладів загальної середньої освіти міста.

Учасники заходу стоячи слухали слова Гімну України, після чого вшанували світлу пам’ять всіх, хто віддав своє життя за незалежність нашої Держави.

Ведуча зазначила, що на виконання завдань програми розвитку фізичної культури і спорту в нашому місті працюють заклади загальної середньої освіти, заклади вищої освіти міста, дитячо-юнацька спортивна школа, центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та громадські спортивні організації.

В 2024 році Білгород-Дністровська дитячо-юнацька спортивна школа святкує свій ювілей – 70-річчя. За роки існування понад 36 тисяч вихованців підвищували свою спортивну майстерність та захищали честь школи, міста, області та держави. За час роботи колектив ДЮСШ досяг значних успіхів у підготовці спортсменів високого класу: на рахунку 2 Заслужених майстра спорту України, 10 Майстрів спорту України міжнародного класу, 65 Майстрів спорту України, 40 гравців вищої ліги команд майстрів з футболу.

У 2023 році в ДЮСШ було відкрито два нових відділення: бокс та дзюдо. Протягом 2024 року відділеннями спортшколи проводиться низька спортивних заходів, змагань з нагоди 70-річчя.

Кожне відділення дитячо-юнацької спортивної школи – з легкої атлетики, спортивної акробатики, веслування, футболу, боксу, дзюдо, робить свій внесок у вищу спортивну майстерність. Багато вихованців спортивної школи присвятили своє життя спорту і передають свої навички із покоління в покоління.

За 2023/2024 навчальний рік у Білгород-Дністровській ДЮСШ підготовлено 13 кандидатів у Майстри спорту України, 17 спортсменів І-го розряду, 32 – ІІ-го і ІІІ-го розрядів, 184 спортсменів юнацьких розрядів. У 2024 році згідно з рейтингом спортивних шкіл другої категорії Одеської області Білгород-Дністровська ДЮСШ посіла 2 місце та нагороджена грамотою Департаменту фізичної культури, спорту і туризму Одеської обласної державної адміністрації. Всі ці досягнення були би неможливими без щоденної кропіткої праці тренерів-викладачів дитячої-юнацької спортивної школи.

Велику роль у розвитку фізичної культури і спорту також відіграють спортивні громадські організації. У місті функціонують клуби за різними напрямками: карате, дзюдо, бокс, самбо, кікбоксінг, аеробіка, фітнес, мото-спорт, футбол, змішані єдиноборства, пауерліфтинг, атлетична гімнастика, в яких займаються біля 1000 осіб.

Спортсмени клубів беруть участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, проводять оздоровчу роботу серед населення міста. Спортивні організації міста відмічені на високому рівні серед клубів України. Спортсменів міста знають не тільки в інших містах України, а і за кордоном.

Олександр Скалозуб вручив кращим спортсменам кубки та сертифікати на отримання Премії за досягнуті високі результати у спорті на всеукраїнському рівні та з нагоди Дня фізичної культури і спорту:

Нікіті БАТАЛІНУ – спортсмену СК «РЕЙКО», чемпіону України з дзюдо;

Тимуру БАЧУРСЬКОМУ – спортсмену СК «Чемпіон», срібному призеру Чемпіонату України з кікбоксінгу;

Кароліні БОЙЧЕНКО – спортсменці СК «Чемпіон», неодноразовій переможниці Чемпіонату та Кубку України з кікбоксингу;

Дар’ї МУНТЯН – спортсменці відділення легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи, срібній призерці Чемпіонату України з легкої атлетики;

Альоні РЯЗАНЦЕВІЙ – спортсменці відділення легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи, бронзовій призерці Чемпіонату України з легкої атлетики;

Анні МИРЗІ – спортсменці відділення спортивної акробатики дитячо-юнацької спортивної школи, срібній призерці Чемпіонату України зі спортивної акробатики;

Каріні СМЕРТЕНЮК – спортсменці відділення спортивної акробатики дитячо-юнацької спортивної школи, срібній призерці Чемпіонату України зі спортивної акробатики;

Іллі АНДРЕЙ - спортсмену СК «Десантник», срібному призеру Чемпіонату України з годзю-рю карате;

Леву КУЧЕВУ - спортсмена СК «Десантник», срібному призеру Чемпіонату України з годзю-рю карате.

За досягнуті високі результати у спорті на міжнародному рівні та з нагоди Дня фізичної культури і спорту відзначили Анну МОНАСТИРСЬКУ - спортсменку СК «Десантник», чемпіонку України, бронзову призерку Чемпіонату Світу з годзю-рю карате.

За вагомий внесок у виховання підростаючого покоління, значні тренерські досягнення, високу професійну майстерність та з нагоди Дня фізичної культури і спорту грошові сертифікати вручені:

Людмилі ЩЕРБИНІ – тренеру-викладачу відділення легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи;

Тетяні ТЕЛЬЧАРОВІЙ – тренеру-викладачу відділення спортивної акробатики дитячо-юнацької спортивної школи;

Анатолію СТЕПАНОВУ - керівнику спортивного клубу «Чемпіон»;

Віталію СКИБІ - керівнику спортивного клубу «Десантник».

За високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в місті Білгороді-Дністровському, підготовку спортсменів всеукраїнського та міжнародного рівнів та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Подяка оголошена Білгород-Дністровській дитячо-юнацькій спортивній школі (директорка Мирослава КОВЗУН).

Під час заходу також було наголошено на тому, що Білгород-Дністровська громада взяла активну участь у впровадженні проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» серед здобувачів закладів загальної середньої освіти міста. Шкільний етап змагань пройшов у таких видах спорту як волейбол, баскетбол, футзал, черлідинг, в якому взяли участь більше 300 дітей. Переможці міських змагань взяли участь у районному етапі змагань серед громад Білгород-Дністровського району, який також частково проходив на території закладів загальної середньої освіти міста. Одразу дві команди з баскетболу і футболу Ліцею №1 вибороли перші місця і представили місто на 4-му обласному етапі змагань, де посіли третє місце у зональних змаганнях.

В 2024/2025 навчальному році продовжуються змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» і сподіваємося, що наші учні покажуть достойні результати.

За сумлінну працю вчителів фізичної культури, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в місті Білгороді-Дністровському, пропаганду здорового способу життя серед учнівської молоді та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Подяка оголошена Ліцею №1, Гімназії №2, закладам загальної середньої освіти №3, №4, №5, №6, №7, Ліцею «Лідер», Початковій школі імені Сільвії Морозової.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в місті Білгороді-Дністровському, пропаганду здорового способу життя серед населення міста та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Грамотою нагороджені:

Наталя ТАРАСЕНКО - координатор соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України»;

Іван ЯНАКОВ - тренер КУ «Білгород-Дністровський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Своїм виступом всіх присутніх привітав Зразковий хореографічний колектив «Пірует».

 

d9ef3a87-1750-4168-958c-c02f9b7a60fe.jpg dbf13c73-38fe-4cad-9209-252efd59c5c7.jpg 5abd2bf9-6e6e-4b19-9c26-04c0666f1384.jpg d815e162-d649-4104-9cdd-368b393215c3.jpg e745c784-fac3-43c9-8fa6-7a1d475d69b6.jpg cd7336d3-f3d1-4ec9-b487-c9bccfc0d5c7.jpg