Логотип

Білгород-Дністровська міська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

02.10.2024 12:05

В Білгород-Дністровській громаді впроваджується послуга «патронат над дитиною»

006f4fda-4d4e-464b-9444-926eb035f0d5.jpg

1 жовтня відбувся виїзний тренінг-навчання для членів міждисциплінарної команди виконавчого комітету Білгород-Дністровської міської ради на тему: «Готовність сім’ї до забезпечення патронату над дитиною», яке проводилось спеціалістами Комунальної установи «Обласний центр методичної роботи та соціальних виплат».

Учасниками тренінгу стали кандидат в патронатні вихователі та його добровільний помічник, які вже пройшли попередній відбір і будуть надавати відповідну послугу в Білгороді-Дністровському, а також працівники Служби у справах дітей, фахівці із соціальної роботи міського центру соціальних послуг, представники Департаменту соціальної сімейної політики та охорони здоров’я, консультанти інклюзивно-ресурсного центру, освітяни закладів освіти міста.

Протягом активної роботи учасники тренінгу знайомились із чинним законодавством про запровадження послуги патронату в громаді, виконували індивідуальні та групові вправи, планували та документували спільні дії щодо ведення випадків. Детально опрацювали алгоритми дій, починаючи з оцінки рівня безпеки дітей до влаштування їх в патронатну родину та подальшої її роботи з профільними спеціалістами.

Учасники заходу зазначили, що чітке розуміння своєї ролі у роботі міждисциплінарної команди на кожному з етапів ведення випадку підсилить їх взаємодію та сприятиме прийняттю рішень в найкращих інтересах дітей.

Тренінгове заняття стало завершальною частиною навчального курсу з підготовки кандидатів у патронатні вихователі та його помічника.