Логотип

Білгород-Дністровська міська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

01.10.2024 11:08

Про формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

f043fb28-f0fd-4fbb-a106-992868d14f5d.jpg

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року № 812, Білгород-Дністровська міська рада повідомляє про намір утворення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі - Рада).

Рада братиме участь у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

Рада утворюється з метою сприяння в реалізації громадянських і політичних прав ВПО, сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів ВПО.

До складу Ради увійдуть двадцять осіб: з яких чисельність представників органу, при якому утворено Раду, становитиме сім осіб, ВПО - тринадцять осіб.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради, які оцінює орган, при якому утворено Раду, є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту ВПО, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих документів, які приймаються з 01.10.2024 р. по 21.10.2024 р. Білгород-Дністровською міською радою: кабінет №108, вул. Михайлівська,56, м. Білгород-Дністровський, Одеська область, 67700, Е-mail: bdmr@bdmr.gov.ua, в електронній та/або паперовій формі:

•        заява у довільній формі;

•        документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт);

•        документ про освіту (за наявності);

•        мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;

•        відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

•        довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, або листа громадського об’єднання.