Логотип

Білгород-Дністровська міська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

20.09.2024 14:39

Попередження проявів домашнього насильства

f81ab3df-dc9b-4429-9b53-e03c1544a6ea.jpg

В Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області протягом тижня проводились семінари, присвячені темі «Попередження проявів насильства» для осіб, міра покарання яких не пов’язана з позбавленням волі.

В заходах взяли участь соціальні партнери уповноваженого органу з питань пробації, фахівці із соціальної роботи Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб Юлія Вороніна, Анна Гложик та психолог Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Антоніна Шимчук.

Метою заходу було поінформувати учасників семінару про види насилля, причини та наслідки їх скоєння, а також пошук ресурсів для подолання негативного явища.

Під час семінару присутні обговорили, що таке домашнє насильство, які існують його види. Дізнались про відповідальність і наслідки за вчинення насильницьких дій, як вберегти себе та своїх близьких від загрози насильства, та мали змогу переглянути соціальний відеоролик. Також представники організацій надали інформацію щодо їх діяльності та акцентували увагу слухачів на тому, що вони можуть надати потерпілим та кривдникам кваліфіковану допомогу правового та психологічного характеру.

Наприкінці групового заходу заступник начальника служби пробації Альона Боболєва підкреслила, що боротьба з домашнім насильством – великий виклик, однак долати його допомагають навіть маленькі кроки.

a0ddc53a-b925-4674-8cfb-efb9045040e5.jpg