Логотип

Білгород-Дністровська міська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

02.05.2024 12:22

Про санітарний та епідемічний стан, запобігання пожеж, використання водних об’єктів та роботу пунктів незламності - на засіданні комісії ТЕБ та НС

66335bcd4222c__1.jpg

2 травня під головуванням заступника міського голови Андрія Криштопова пройшло чергове засідання Білгород-Дністровської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого розглянуто 4 питання порядку денного.   

Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у весняно-літній період 2024 року на території міста Білгорода-Дністровського доповів начальник управління охорони здоров’я Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я міської ради Андрій Соломієнко.

За результатами розгляду, Комісія акцентувала увагу щодо виконання Комплексного плану заходів щодо попередження заносу і поширення інфекційних хвороб на території Одеської області, та затвердила комплексний план заходів щодо запобігання епідемічним ускладненням у весняно-літній період 2024 року в місті Білгороді-Дністровському.

Заступник начальника Білгород-Дністровського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Андрій Клімов проінформував про запобігання пожеж в житловому секторі та загибелі людей на пожежах, проведення комплексу заходів щодо захисту населених пунктів, природних екосистем у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року.

Відмічено, що протягом 2023 та першого кварталу 2024 року на території Білгорода-Дністровського сталось 140 пожеж. Вогнем знищено та пошкоджено 35 будівель і споруд різного призначення, 3 одиниці техніки. Загинула внаслідок пожеж 1 особа та 1 особа травмована. Орієнтовні прямі збитки, завдані пожежами склали 1 130 000 грн. Побічні збитки, завдані пожежами склали 11 182 260 грн.

Оперативно-рятувальною службою Білгород-Дністровського району було врятовано на пожежах матеріальних цінностей на суму понад 7 000 000 грн. Більше половини пожеж стались з необережності у поводженні з вогнем.

Також, протягом 3 місяців 2024 року на території Білгород-Дністровського району виникла 61 пожежа в природних екосистемах, з них в місті - 7 пожеж. Основними причинами виникнення пожеж є: кинутий недопалок або сірник, порушення правил пожежної безпеки під час спалювання сміття, необережне поводження під час розведення вогнища, навмисне випалювання трави на степових галявинах, пустощі дітей з вогнем, занесення джерела запалювання із зовні невстановленою особою.

Міська комісія прийняла ряд відповідних рішень з активізації роботи щодо протипожежного захисту територій, зокрема прибирання сухої рослинності, вивезення пального сміття, обкошування узбіччя доріг у межах зон відповідальності, видалення аварійних і сухостійних дерев на вулицях, паркових зонах та автомобільних дорогах міста, утримання у справному стані джерела протипожежного водопостачання, проведення інструктажів одиноких громадян, багатодітних родин, громадян похилого віку щодо дотримання вимог пожежної безпеки в побуті та діям при виникненні пожежі під підпис на закріпленій території.

За підсумками розгляду питання про використання водних об’єктів для відпочинку людей на території міста Білгорода-Дністровського, Комісія заборонила купатися у водоймах (всіх видів) на території міста Білгорода-Дністровського (включно Дністровський лиман).

Начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи міської ради Михайло Лаврик, проінформував про оптимізацію роботи пунктів незламності на території міста Білгорода-Дністровського. Комісією затверджена кількість діючих пунктів незламності та тих, що будуть переведені у режим готових до відкриття на території міста Білгорода-Дністровського.

Затверджені заходи щодо забезпечення утримання пунктів незламності в готовності до надання базових послуг населенню у разі виникнення проблем з електропостачанням в місті або при виникненні інших надзвичайних ситуацій.

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg